Hundpsykolog

Utredning/konsultation

(debiteras per timme)

Jag erbjuder privat utredning/konsultation i egenskap som hundpsykolog. Min uppgift är att med din hjälp som ägare undersöka vad/vilka faktorer som orsakat problembeteenden hos din hund. Jag tittar bl.a. på din hunds vardag, mental och fysisk stimulans, bakgrund/uppväxt, rasspecifika egenskaper, tidigare träning, miljöträning m.m. 

Bra att veta är att du som ägare bör vara inställd på att ägna både tid och energi till din hund om du beslutar dig för att hjälpa din hund med problembeteenden. Det kan också vara en känslomässigt krävande resa. Så länge du har viljan hjälps vi åt för att på bästa sätt skapa en trygg och bra plan för dig och din hund. Vid en privat konsultation träffas vi för en intervju som ligger till grund för en utredning. Efter det får du åtgärdsprogram/träningsprogram som är skräddarsytt för dig och din hunds problematik. Det stora arbetet är det du som ägare som gör men jag finns tillgänglig för frågor och stöd under tiden.

 

Problembeteende

Vad är då ett problembeteende? Det är ofta subjektivt beroende på vad ägaren själv uppfattar som ett problem. Men allra vanligast är hundar som är rädda, osäkra, stressade, har separationsångest eller visar aggressivitet i någon form. Det kan även vara andra beteenden som att jaga bilar, valla barn, skälla oupphörligen, resursförsvar m.m.

 

Välkommen!

RoundPhoto_Jun072018_111011[1]