Kurser

Kursanmälan skickas till cedershundskola@gmail.com. Ange ditt namn, vilken kurs du önskar gå, hundras, kön, hundens ålder, om den är reaktiv eller löper.

Höstens kursutbud!

Anmäl ditt intresse redan nu för att säkra din plats!

Nose Work steg 1 (Strängnäs, västerviken)

Tid: Lördagar 11-12

Datum: 29/8, 5/9, 12/9, 19/9. 4 tillfällen x 1h

Pris: 750 kr

Antal deltagare: max 6 stycken.

Plats: Västerviken Strängnäs. Mer specifik plats finns under fliken ”hitta hit”.

Nose Work är en nosaktivitet för hunden som passar alla raser och åldrar. Att arbeta med nosen ger hunden mental aktivering, ökat självförtroende och lugn. På kursen lär vi hunden att associera doften eukalyptus till något positivt. Det är en självständig aktivitet för hunden där ägaren/föraren får lära sig stå tillbaka, lita på sin hund och träna på att läsa sin hunds signaler. På Nose Work steg 1 får hunden lära sig känna igen och söka efter doften eukalyptus. Det ingår en flaska eukalyptushydrolat i kursen.

Med anledning av rådande omständigheter på grund av corona, samt rådande rekommendationer kommer Nose Work kursen att hållas ute. I normala fall hålls alltid Nose Work steg 1 inomhus för att underlätta inlärningen för hunden. Så det är bra att vara medveten om att det är lite svårare för hunden att vara utomhus vid inlärning. Ni får dock de verktyg ni behöver för att fortsätta träningen hemma.

Valpkurs (Strängnäs, västerviken)

Tid: Lördagar 11.00-12.00. 4 tillfällen x 1h

Datum: 26/9, 3/10, 10/10, 17/10

Pris: 750 kr

Antal deltagare: max 8 stycken.

Plats: Västerviken Strängnäs. Mer specifik plats finns under fliken ”hitta hit”.

En valpkurs är en bra start för dig och din valp, med social träning och övningar som kan användas i vardagen. Kursen innehåller både teori och praktik. Fokus ligger på relation och kontakt som är grunden till all fortsatt träning. De lekfulla övningarna innehåller passivitets träning, följsamhet, kontakt och hantering. På valpkurs ska din valp vara mellan 2,5-6 månader vid kursstart.

Klickerkurs vardagslydnad (Strängnäs, västerviken)

Tid: Lördagar 11-12

Datum: 7/11, 14/11, 21/1, 28/11. 4 tillfällen x 1h

Pris: 750 kr

Antal deltagare: max 8 stycken.

Plats: Västerviken Strängnäs. Mer specifik plats finns under fliken ”hitta hit”.

Denna kurs är för dig som vill förstärka kommunikationen mellan dig och din hund. Med hjälp av en klicker kan du förtydliga och effektivisera träningen. På kursen får du som ägare lära dig hur du kan använda dig av en klicker och vad som är viktigt att tänka på för att lyckas. Med hjälp av klickern varvar vi vardagslydnadsövningar med olika aktivitetsövningar.

RoundPhoto_Jun242017_114727