Kurser

Vid anmälan samtycker du till rådande betalnings- samt deltagande villkor, se  Priser & Villkor. Maila din anmälan till cedershundskola@gmail.com eller under fliken ”kontakta mig”. Ange ditt namn, vilken kurs du önskar gå, hundras, kön, hundens ålder, om den är reaktiv eller löper. Om du fått plats på kursen får du bekräftelse via mail. Jag förbehåller mig rätten att ställa in kurser vid för lågt deltagarantal (kursavgift betalas då tillbaka). Jag förbehåller mig rätten att ställa in aktuellt tillfälle vid händelse av oväder eller sjukdom. Aktuellt tillfälle bokas då om. Du ansvarar själv för att hålla utkik på din mail adress några timmar innan kursstart. Ta alltid med dig: Kläder efter väder, något för dig och din hund att sitta på vid behov, din hunds favoritleksaker, vatten till din hund, bajspåsar, (klicker och visselpipa om du själv vill) och massor av gott hundgodis. 

Kommande kurser

Valpkurs Strängnäs (Västerviken)

Tid: Onsdagar 17.45-18.45.

Datum: 22/5, 29/5, 5/6, 12/6.

Pris: 750 kr

Plats: Västerviken Strängnäs. Mer specifik plats finns under fliken ”hitta hit”.

En valpkurs är en bra start för dig och din valp, med social träning och övningar som kan användas i vardagen. Kursen innehåller teori gällande hundens grundläggande behov, hundmöten och miljöträning, ensamhetsträning, hantering, inlärning, mental stimulans, resursförsvar. Övningarna innehåller passivitets träning, gå fint i koppel, inkallning, tips och knep för att din hund ska sitta eller stå istället för att hoppa, vara tyst istället för att fortsätta skälla, balans mellan lek och lugn. På valpkurs ska din valp vara mellan 2,5-5 månader vid kursstart. Lägst deltagarantal: 4 personer. Max deltagarantal: 6 personer. 

Vardagslydnadskurs Strängnäs (Västerviken)

Tid: Onsdagar 19.00-20.00.

Datum: 22/5, 29/5, 5/6, 12/6.

Pris: 750 kr

Plats: Västerviken Strängnäs. Mer specifik plats finns under fliken ”hitta hit”.

En kurs för dig som både vill ha social miljöträning för din hund, passivitets träning, praktiska övningar, teori. (Värt att nämnas är att reaktiva hundar ej är välkomna. För dig med en reaktiv hund rekommenderar jag privat konsultation). Du behöver inte ha gått valpkurs tidigare för att gå denna kurs. Dock ställer kursen lite krav på egen träning hemma för att du ska kunna gå vidare i övningarna under kursens gång, och få ut så mycket som möjligt av kursen. Kursen innehåller inte tävlingslydnadsmoment då den riktar sig till vardagens problem och möjligheter. Kursen innehåller teori gällande hundens grundläggande behov, hund möten och miljöträning, ensamhetsträning, hantering, inlärning, mental stimulans, resursförsvar. Övningarna innehåller passivitets träning, gå fint i koppel, inkallning, tips och knep för att din hund ska sitta eller stå istället för att hoppa, vara tyst istället för att fortsätta skälla, avståndslydnad, balans mellan lek och lugn. På denna kurs ska din hund vara minst 6 månader vid kursstart.

Lägst deltagarantal: 4 personer. Max deltagarantal: 6 personer. 

Pågående kurser 

Hundmöteskurs (Mariefred, Mars)

Denna kurs är både för dig som redan har en hund med problembeteenden och för dig som vill förebygga problembeteenden. Har du en hund som är rädd eller osäker vid hundmöten? Visar din hund aggressiva tendenser i hundmöten? Eller har du kanske svårt att avgöra vad det är din hund visar men upplever hundmöten som ett problem? Då är detta en bra kurs för dig. I denna kurs arbetar vi med att hjälpa din hund skapa en positiv känsla vid möten. Målet behöver inte vara att hunden ska kunna leka och hälsa på vem som helst. Målet kan vara att din hund ska kunna passera andra hundar med en positiv och trygg känsla. Under kursen får hundarna öva på att ta intryck av andra hundar (doft, syn, hörsel) och du som ägare får hjälp att hantera hundmöten samt verktyg för att hjälpa din hund skapa en positiv känsla vid möten. Lägst deltagarantal: 4 personer. 

Ej planerade kurser i dagsläget

Antijaktkurs

Denna kurs är både för dig som redan har en hund med problembeteenden och för dig som vill förebygga problembeteenden. Har du en hund som jagar cyklister, bilar, fåglar eller kanske grannens katt? Då är det här kursen för dig! Under kursen kommer vi gå igenom hur vi kan kompensera jaktlusten, få en bättre inkallning och hur vi kan bryta ett intresse för triggers. Inga förkunskaper krävs, även valp/unghund är välkommen för att förebygga jaktlusten. Lägst deltagarantal: 4 personer. 

RoundPhoto_Jun242017_114727